Scratch-klubi uudistui teromakotero.fi -sivuilla

koodiope_logo_19.10.2014

TVT-kouluttajana olen opettanut Espoolaisille opettajille ohjelmoinnin alkeita Scratch-ohjelmointikielellä, joka on nerokkaasti tehty todella helposti omaksuttavaksi niin oppilaille kuin opettajillekin. Tätä tarkoitusta varten rakensin Scratch-klubin ja jaoin sen CC BY-SA -lisenssillä kaikkien käytettäväksi. Siitä on ollut yllättävän paljon iloa… Sharing is caring!

Scratch-klubi EU:n koodausviikolla

Viime viikolla oli hienoa saada olla mukana osana EU:n koodausviikko-tapahtumaa. Pidin Scratch-pajaa maanantaina Espoossa Vanttilan koulussa ja Helsingissä Yliopiston Minerva-torilla osana Innokas-hankkeen Interested in coding and robotics? -roadshow:ta, joka jatkuu vielä robottiviikollakin.

Kursille osallistui opettajia, opettajaksi opiskelevia ja oli siellä myös muita opetuksen ammattilaisia mukana. Oli hienoa nähdä kuinka opettajat keskittyivät ohjelmoinnin oppimiseen ongelmatehtäviä tehden laatimallani Scratch-klubilla.

Opettajat Scratch-klubin haasteiden kimpussa
Opettajat Scratch-klubin haasteiden kimpussa

Lisää kuvia löytyy tästä Flickr-albumista.

iPad ja Scratch-klubi

Opettajilla oli paljon iPad:jä mukana ja monia harmitti, kun sanoin, ettei Scratch onnistu iPad:llä Flash:in takia. Asia jäi kuitenkin kaivelemaan ja päätin kokeilla kotona uudestaan. Olin aikaisemminkin kokeillut Puffin-selaimella, mutta silloin ei se oikein onnistunut. Valmiiden pelien pelaaminen kyllä, mutta uusien tekeminen ei. Nyt kokeilin uudestaan ja yllätyksekseni sain tehtyä Scratch-klubin haasteet sen kanssa. Vähän joutuu vielä venksailemaan, mutta olkoon se osa ongelmanratkaisuatehtävää ;-).

Scratch-klubi myös teromakotero.fi -sivuilla

Asiasta innostuneena tein Scratch-klubin uudella idealla tänne omille uusille kotisivuilleni, jotka vielä ovat vähän työn alla. Sivulta löytyvät haastelinkit vievät suoraan scratch.mit.edu -sivuille, jossa pohja on valmiina. Ne voi tehdä joko kirjautumatta ja halutessaan voi tallentaa tuloksen omalle tietokoneelleen, tai sitten kirjautumalla sisään ja lähtemällä remiksaamaan tehtävää. Suosittelen jälkimmäistä vaihtoehtoa. Ja nyt pitäisi onnistua myös iPad:llä.

Tein Scratch-klubiin myös aivan uuden osuuden ”Kertolaskupeli vaiheittain” opettajia ja opettajaksi opiskelevia erityisesti ajatellen, jolla voi harjoitella oppimispelin tekemistä ja samalla saa itselleen oman kertolaskupelin, jota voi tietysti muokata haluamakseen.

Kertolaskupelin tekemisen viimeinen vaihe Scratch-klubissa
Kertolaskupelin tekemisen viimeinen vaihe Scratch-klubissa

Scratch-klubi on nyt siis minulla kolmessa eri paikassa eli http://sites.google.com/site/scratchklubi/ , kotisivuillani osoitteessa http://www.teromakotero.fi/kertolaskupeli-vaiheittain/ ja sitten vielä Fronter:ssa.

Sitten vaan koodaamaan!

 

Leave a reply